Unelmaisen pannacotan voi valmistaa hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa.

4 ANNOSTA

Yksi annos 160 kcal, gluteeniton,laktoositon, munaton

1 1/2 dl laktoositonta kevyt-vispikermaa (rasvaa 23 %)
2 dl laktoositonta kevytmaitojuomaa (rasvaa 1,5 %)
1/3 dl kidesokeria
1/2 vaniljatanko
3 liivatelehteä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Espressokiille
2 liivatelehteä
1 dl vettä
2 tl espressopikakahvijauhetta
1 rkl kidesokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koristeeksi
vadelmia tai muita marjoja

1. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma, maito ja kidesokeri. Kaavi vaniljatangosta siemenet terävällä veitsellä ja sekoita ne vispilällä muihin aineksiin. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, viideksi minuutiksi.
2. Kiehauta kerma-maitoseos ja hauduta sitä keskilämmöllä muutama minuutti, välillä sekoitellen. Ota kattila pois levyltä.
3. Purista liivatelehdistä ylimäärääräinen vesi pois. Liuota liivatelehdet kuumaan kerma-maitoseokseen. Sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada se neljään annosmaljaan.
4. Peitä maljat muovikelmulla ja anna jälkiruoan hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
5. Valmista espressokiille. Pane liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi likoamaan. Kuumenna kattilassa 1 dl vettä ja lisää siihen espressojauhe ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja ota kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan kahviin.
6. Anna espresso-liivateseoksen jäähtyä hyvin. Lusikoi se sitten hyytyneen kerma-maitokerroksen päälle. 7. Peitä jälkiruoat kelmulla ja siirrä ne jääkaappiin hyytymään vielä noin tunniksi.

Koristele marjoilla ennen tarjolle vientiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla