Marjoissa ja kasviksissa on antioksidantteja, jotka sieppaavat vapaita happiradikaaleja ja estävät niiden muodotumista soluissa. Tärkeimpiä niistä ovat flavonoidit, C- ja E-vitamiini.

Flavonoidi ja lähde
Flavonolit: sipuli, lehtikaali, parsakaali, salaatti, omena, viinirypäle, marjat, tee, punaviini
Flavonit: selleri, persilja
Flavanonit: sitrushedelmät
Katekiinit: tee, omena
Antosyanidiinit: marjat, kirsikka, viinirypäle, punaviini
Isoflavonoidit: soijapapu

Flavonoidit saattavat ehkäistä

  • allergioita
  • tulehduksia
  • virusinfektioita
  • veritulppia
  • syöpiä
  • sepelvaltimotautia
  • aivohalvausta

Tutkimustulokset ovat kuitenkin alustavia. Vielä ei myöskään tiedetä, mitä yksittäisiä flavonoideja ruoasta tulisi saada ja miten ne imeytyvät elimistössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla