Marjoissa ja kasviksissa on antioksidantteja, jotka sieppaavat vapaita happiradikaaleja ja estävät niiden muodotumista soluissa. Tärkeimpiä niistä ovat flavonoidit, C- ja E-vitamiini.

Flavonoidi ja lähde
Flavonolit: sipuli, lehtikaali, parsakaali, salaatti, omena, viinirypäle, marjat, tee, punaviini
Flavonit: selleri, persilja
Flavanonit: sitrushedelmät
Katekiinit: tee, omena
Antosyanidiinit: marjat, kirsikka, viinirypäle, punaviini
Isoflavonoidit: soijapapu

Flavonoidit saattavat ehkäistä

  • allergioita
  • tulehduksia
  • virusinfektioita
  • veritulppia
  • syöpiä
  • sepelvaltimotautia
  • aivohalvausta

Tutkimustulokset ovat kuitenkin alustavia. Vielä ei myöskään tiedetä, mitä yksittäisiä flavonoideja ruoasta tulisi saada ja miten ne imeytyvät elimistössä.