Piirakan voi tehdä mistä vaan marjoista tai vaikkapa omenasta ja raparperista.

KAHDEKSALLE

Yksi annos 220 kcal, munaton

 

TAIKINA

3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl rypsiöljyä
2 ½ dl rasvatonta piimää
leseitä vuoan jauhottamiseen

PÄÄLLE

4-5 dl eri värisiä herukoita

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää niihin öljy ja piimä.

2. Kaada taikina voideltuun ja leseillä jauhotettuun piirakkavuokaan.

3. Kumoa marjat vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa 25 minuuttia.

VINKKI

  • Saat piirakasta maidottoman käyttämällä piimän sijaan marjamehua.
  • Valmista piirakka vaihteeksi raparperista ja omenista.
  • Taikina sopii myös ruokaisiin piirakoihin, kun jätät sokerin pois ja lisäät hieman suolaa.

 

OIVALLUS

  • Mustaherukassa on C-vitamiinia ja kuitua puolet enemmän kuin appelsiinissa sekä runsaasti valtimoita suojaavia ja tulehduksia hillitseviä polyfenoleita.
  • Ruoka- eli leivinsoodaa käytetään taikinoihin, joissa on happamia ainesosia kuten piimää. Mikäli käytät taikinaan muuta nestettä, voit korvata 1 tl soodaa 2 tl leivinjauhetta.