
Hedelmäisen raikkaat hyytelöt kruunaavat illallisen.
KAHDEKSALLE
Yksi annos 120 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton
600-700 g hedelmiä (luumuja, aprikoosia ja nektariineja)
6 dl omenamehua
9 liivatelehteä
sitruunamelissaa koristeeksi
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Paloittele hedelmät ja nosta ne jääkaappiin.
2. Mittaa pieneen kattilaan desi omenamehua, kuumenna ja lisää puristetut liivatelehdet.
3. Sekoita ohuena nauhana kylmän omenamehun joukkoon.
4. Lorauta mehu-liivateseosta ½ cm kahvikuppien tai pikkuvuokien pohjalle ja nosta ne hetkeksi kylmään hyytymään.
5. Jaa hedelmäpalat kuppeihin ja kaada päälle loput seoksesta. Nosta kupit taas kylmään ja anna hyytyä 1-2 tuntia tai pidempään.
6. Kasta kupit ennen tarjoilua varovasti kuumaan veteen ja kumoa sisältö vadille tai lautasille. Koristele hyytelöt sitruunamelissan lehdillä.
VINKKI
- Omenamehun sijaan voit käyttää muutakin hedelmä- tai marjamehua, puolimakeaa kuohuviiniä tai siideriä.
- Jos haluat tarjota hyytelöt suoraan annoslaseista, vähennä liivatelehtien määrä kuuteen.
- Liivatelehtien tilalla voi käyttää merilevästä valmistettua agar-agar-jauhetta tai hyytelösokeria.
OIVALLUS
- Liivatteella hyydytettävässä seoksessa ei saa olla runsaasti entsyymejä sisältävää hedelmää, kuten kiiviä, ananasta, papaijaa tai viikunaa. Ne hajottavat liivatteen valkuaisaineita ja tuhoavat sen hyydyttämiskyvyn.