Kuka voisi vastustaa appelsiinirahkaleivoksia - eikä tarvitsekaan.

Leivokset ovat ihanan kevyitä, kuten muutkin pääsiäisherkkumme. Tutustu Kevyt pääsiäinen -teemaan.

Appelsiinirahkaleivokset

pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl täysjyväspeltti- tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus
(1 dl appelsiinimehua)
täyte
2–3 appelsiinia (luomu)
2 dl maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
½ dl maitoa
½ dl sokeria
5 liivatelehteä
päälle
2 appelsiinia
1–2 dl hyytelöä hyytelösokerista, appelsiinimehusta ja vedestä

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
2. Paista pohjaa 180 asteessa 10–15 minuuttia ja kumoa toisen leivin­paperin päälle.
3. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuorta 2 tl talteen, kuori ja kuutioi 2–3 hedelmää, viipaloi loput.
4. Leikkaa pohja kahteen osaan (kostuta jos on kuiva) ja lado sille appelsiinipaloja.
5. Vaahdota kerma sähkövatkaimella, sekoita rahkaan appelsiininkuoriraaste ja sokeri ja yhdistä vaahtoon. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä, sulata kuumaan maitoon ja vatkaa rahkatäytteeseen.
6. Levitä rahkatäyte appelsiinipalojen päälle, nosta rahkan päälle toinen pohjakerros, kostuta tarvittaessa.
7. Valmista hyytelö hyytelösokerista ja vedestä, koristele leivonnainen appelsiiniviipaleilla ja lusikoi kiilteeksi hiukan jäähdytettyä hyytelöä.
7. Säilytä kylmässä vähintään tunti ja leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi.

Lisää kevyitä pääsiäisherkkuja löydät täältä.

18 kpl
Valmistusaika 1 h 10 min

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 140 kcal
  • hiilihydraatteja 18 g
  • rasvaa 5,3 g (tyydyttynyt 2,9 g)
  • proteiinia 4 g
  • kuitua 1 g
  • suolaa 0,2 %