kalarullat
4 pientä (n. 400 g) kuhafileetä
(tai 8 ahvenfileetä)
ripaus suolaa
ripaus vastajauhettua mustapippuria
150 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
1 dl silputtua ruohosipulia
1 dl silputtua tuoretta basilikaa
reilu ripaus vastarouhittua mustapippuria
2–3 rkl limetinmehua
puisia cocktailtikkuja

kasvikset
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
8 retiisiä
100 g maukasta sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

lisäksi
4 arkkia alumiinifoliota

1. Valitse tasakokoisia kalafileitä, joko kuhaa tai ahventa. Leikkaa kylmäsavulohi tarvittaessa pienemmiksi viipaleiksi.
2. Levitä kalafileet voipaperin päälle ja asettele kullekin fileelle pala kylmäsavulohta. Lisää ruohosipulia, basilikaa, mustapippuria ja limetinmehua. Kääri kalafileet rullalle ja sulje ne puisella cocktailtikulla.
3. Huuhtele ja halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Leikkaa paprikat reiluiksi lohkoiksi.
4. Huuhtele retiisit ja poista niistä kannat. Viipaloi retiisit ja sulatejuusto.
5. Annostele kullekin alumiinifolioarkille kalarulla, paprikaa, retiisiä ja sulatejuustoa. Päälle tilkka öljyä.
6. Taita folioarkit tiiviiksi paketeiksi saumapuoli ylöspäin ja grillaa kypsiksi, noin 15–20 minuuttia, grillin kuumuudesta riippuen. Anna ainesten vetäytyä hetken aikaa ennen paketin avaamista.

 

4 annosta
Valmistusaika 30–40 min
gluteeniton, munaton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 280 kcal
  • hiilihydraattia 6 g
  • proteiinia 30 g
  • rasvaa 15 g (tyydyttynyttä 16 %, yksittäistyydyttymätöntä 16 %, monityydyttymätöntä 9 %)
  • kuitua 2 %
  • suolaa 1,3 %