Katkaravut sopivat hyvin keittoon miedon makuisen seitin kaveriksi.

NELJÄLLE

Yksi annos 105 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

1 l vettä
3 rkl kalafondia
1 laakerinlehti
8 kokonaista mustapippuria
1 pieni pussi pakastekasvissuikaleita
250 g pakasteperuna-sipulisuikaleita
150-200 g pakasteseitiä
50 g pakastekatkarapuja
40 g kylmäsavulohta
tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna

1. Kiehauta kattilassa vesi, liemikuutiot, laakerinlehti ja kokonaiset mustapippurit.
2. Lisää kiehuvaan veteen kasvis- ja peruna-sipulisuikaleet. Keitä pari minuuttia ja lisää paloiteltu pakasteseiti.
3. Lisää lopuksi katkaravut ja suikaloitu lohi. Kiehauta nopeasti ja koristele silputulla tillillä tai ruohosipulilla.

VINKKI

• Korvaa halutessasi pakastesuikaleet kahdella suikaloidulla porkkanalla, juurisellerisuikaleilla, paloitellulla sipulilla ja 4-5 perunan lohkoilla.

• Voit käyttää savukalakeitossa myös tuoretta kalaa esimerkiksi ahventa tai siikaa ja kylmäsavulohen voi korvata muutamalla savusilakalla.