300 g kalafileitä, esimerkiksi ahventa (myös pakaste käy)
2 tl soijakastiketta
1 tl sokeria
1–2 limettiä
2 rkl rypsiöljyä
1–2 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
20 g inkivääriä
100 g purjoa
2 porkkanaa
8 dl kala- tai kasvislientä (vähäsuolaista)
150 g vihreitä papuja (pakaste)
100 g simpukoita tai katkarapuja (pakaste)
50 g täysjyvänuudeleita
muutama oksa korianteria

1. Mausta kalafileet soijakastikkeella, ½ tl:lla sokeria ja 1–2 rkl:lla limettimehua.
2. Puhdista ja kuori kasvikset sekä pilko suikaleiksi. Kuullota hetki öljyssä kattilassa valko­sipulia, chiliä ja inkivääriä, lisää purjo- ja porkkanasuikaleet sekä neste.
3. Kypsennä muutama minuutti, lisää pavut ja kalafileet sekä nuudelit ja simpukat.
4. Kypsennä noin 5 minuuttia, tarkista maku, lisää tarpeen mukaan limettimehua ja ripaus sokeria, annostele lautasille ja koristele yrteillä.

4 annosta
Valmistusaika 25 minuuttia
Munaton, maidoton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 220 kcal
  • hiilihydraatteja 15 g
  • rasvaa 10 g
  • proteiinia 18 g
  • kuitua 3 g
  • suolaa 0,4 %