
Upota omenasatoa herkulliseen piirakkaan, jossa omppupuolikkaat peitetään taikinapeitolla.
10 ANNOSTA
250 kcal/annos jäätelön kera, Munaton, maidoton
Valmistusaika: 60 minuuttia
Taikina
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
100 g leivontamargariinia
noin 4 rkl kylmää vettä
Täyte
5 omenaa
25 g mantelimassaa
Päälle
vettä
kaneli-sokeria
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset monitoimikoneessa nopeasti taikinaksi.
2. Taputtele hiukan yli puolet taikinasta matalan piirasvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Kuori ja puolita omenat. Poista siemenkota. Paina pala mantelimassaa omenapuolikkaan sisälle ja jaa omenat vuokaan.
4. Kaulitse loppu taikina pain kanneksi. Sipaise pinta vedellä ja sirottele päälle kaneli-sokeriseosta.
5. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
Tarjoa vaniljajäätelön kera.
VINKKI
Kaulitse päälle tuleva taikinalevy vaikkapa ohuen, notkean muovileikkuulaudan päällä, jolta se on helppo liu’uttaa leivonnaiselle kanneksi.