Tattarirouhe tuo jättikekseihin paitsi rapsakkuutta myös vitamiineja ja kivennäisaineita.

100 g maidotonta pehmeää margariinia
1 1/4 dl sokeria
1/4 dl tattarijauhoja
3 dl tattarirouhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 rkl riisijauhoja
3 rkl soijamaitoa

1. Vatkaa rasva ja sokeri keskenään. Sekoita tattarijauhot, -rouhe, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään. Yhdistä rasvaseokseen.

2. Sekoita keskenään leivinjauhe, sooda, riisijauhot ja soijamaito. Vatkaa seos kuohkeaksi ja lisää lopuksi taikinaan.

3. Nosta teelusikalla nokareita leivinpaperille. Paista vain noin 5 lastua kerrallaan, sillä ne leviävät kämmenen kokoisiksi. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia, kunnes lastut ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä kokonaan ennen irrottamista.

Vinkki!
Leivinjauheesta, soodasta, jauhoista ja soijamaidosta syntyy vatkaamalla kätevä kananmunankorvike myös muihin leivonnaisiin. Lisää seos taikinaan aina loppuvaiheessa.

18 kpl
Valmistusaika 25 min (yksi pellillinen)
Gluteeniton, maidoton, munaton

Yhdessä annoksessa
energiaa 105 kcal
hiilihydraatteja 16 g
rasvaa 4 g
proteiinia 2 g
kuitua 1 g
suolaa 0, 8 %