Ruisruudut maistuvat pikkuruisina makupaloina.

 35 KPL

 Yksi annos 50 kcal, maidoton, laktoositon

3 dl ruishiutaleita
1¼ dl ruokosokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
2 dl (100 g) jäisiä karpaloita tai puolukoita
1 dl pullomargariinia
1 muna

 PINNALLE

1 rkl ruokosokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi metallivuokaan (20x26 cm).

2. Sekoita ruishiutaleet, sokeri ja vehnäjauhot, joihin sooda on hyvin sekoitettu. Lisää jäiset marjat, vähän vatkattu muna ja pullomargariini.

3. Levita taikina leivinpaperin päälle vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle vähän ruokosokeria, joka antaa ruuduille makoisan rapeuden karamellisoituessaan.

4. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä vuoassa ja leikkaa pieniksi paloiksi.

VINKKI

  • Käytä leivonnassa öljyä tai pullomargariinia. Noin ¾ dl öljyä vastaa yhtä desiä margariinia. Öljy ei sovi murotaikinaleivonnaisiin.

 

OIVALLUS

  • Happoiset ja voimakkaan makuiset karpalot kypsyvät loka-marraskuussa, mutta niitä voi poimia myös lumien sulettua keväällä. Tuolloin ne ovat maultaan miedompia.
  • Karpalo on yksi flavonoidipitoisimmista marjoistamme.