Happamat pihlajanmarjat kannattaa kesyttää käyttöön.

Pihlajat notkuvat hapokkaita marjoja, mutta ne maistuvat vain linnuille. Suomalaistutkimuksen mukaan punaiset voimamarjaat kannattaisi kuitenkin kerätä talteen.

Pihlajanmarjojen mikro­bien kasvua ja tulehduksia estävät vaikutukset ovat jopa vahvemmat kuin puolukan tai karpalon, joita käytetään virtsatietulehduksen ehäisyyn ja hoitoon. Muita luonnon omia antibiootteja ovat mm. valkosipuli ja sipuli.

Pihlajanmarja on myös ravitsemuksellisesti oikea terveyspommi. Kotimaiset, torjunta-aineettomat luonnonmarjat sisältävät runsaasti karoteenia ja C-vitamiinia sekä muita antioksidantteja, jotka hidastavat solujen vanhenemista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Appelsiiniin verrattuna pihlajanmarja sisältää kolminkertaisen määrän C-vitamiinia. Pihlajanmarjoissa on myös beetakaroteenia sekä rautaa, kaliumia ja magnesiumia, sekä erilaisia happoja, jotka aiehuttavat niiden karvauden. Marja ovat energiapitoisia. sillä niissä on paljon erilaisia sokereita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä jos poimisit tänä syksynä kotipihan vitamiinipillerit talteen. Pihlajanmarjat sopivat hilloihin, hyytelöihin, vispipuuroon ja leivontaan.

 

Lue lisää Marjatko luonnonlääkkeitä?  Kesän marjoja terveydeksi, Flavonoidit talteen tummista marjoista

 

Ursula Schwab
ravitsemusterapian apulaisprofessori

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla