Täyteläisessä linssikeitossa maistuu curry.

NELJÄLLE

Yksi annos 234 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon

1 keltasipuli tai ½ ps pakastesipulikuutioita
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
2 tl currya tai garam masala –mausteseosta
runsas 1 l vettä
3 rkl kasvisliemifondia
1 ½ dl oransseja linssejä
1-2 tl yrttiseosta
1 pieni parsakaali tai lohko kiinankaalia

1. Kuullota sipuli- ja porkkanakuutioita hetki öljyssä kattilan pohjalla. Ripottele päälle curry tai garam masala ja pyöräytä sekaisin. Lisää viipaloidut sellerinvarret, kiehuva vesi ja kasvisliemikuutio sekä huolella huuhdotut linssit.
2. Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ja linssit ovat lähes kypsiä.
3. Lisää parsakaalinuput tai kiinankaalisuikaleet ja keitä vielä viitisen minuuttia. Tarkista maku.

VINKKI

• Tarjoile keiton kanssa esimerkiksi krutonkeja. Leikkaa 2-3 paahtoleipäviipaletta kuutioiksi ja paahda ne pannulla kuiviltaan tai kevyesti rypsiöljyssä. Ripottele lopuksi leipäkuutioille vähän yrttejä.

• Voit nopeuttaa keiton tekemistä käyttämällä valmiiksi pienittyjä pakastevihanneksia.

• Keittoon voi käyttää muunkin värisiä linssejä. Huomioi, että linssien keittoaika vaihtelee. Linssit ovat valmiita keittämiseen, kun niiden huuhteluvesi on kirkasta.