Mansikkainen marenkiunelma on yllättävän nopeatekoinen herkku vappupöytään. Ulkomaisia mansikoita saa nyt edullisesti ja marenkipohjien väliin voit halutessasi upottaa kotimaisia pakastemansikoita. Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua.

14 PALAA
Yksi annos 200 kcal, gluteeniton, laktoositon

MARENKIPOHJAT, 2 KPL
5 valkuaista
200 g tomusokeria
140 g hasselpähkinää jauhettuna
pullomargariinia

TÄYTE
2 ½ dl laktoositonta kevytvispikermaa
1 dl laktoositonta kermaviiliä (2 %)
1 dl laktoositonta maitorahkaa
1 rkl tomusokeria

KORISTELU
1 l pilkottuja mansikoita
30 g kuorittuja hasselpähkinöitä
tomusokeria
30 g sulatettua tummaa suklaata (50-80 %)

1. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hasselpähkinäjauhe.
2. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja sipaise niihin margariinia kahden pyöreän alan (26 cm) verran. Levitä valkuaisseos uunipelleille pyöreiksi levyiksi ja kypsennä 150-asteisessa uunissa (mieluiten kiertoilmalla) puolisen tuntia. Jäähdytä marenkipohjat.
3. Vaahdota kevytvispi ja sekoita loput täytteen aineksista keskenään. Yhdistä seokset ja lusikoi puolet ensimmäiselle marenkipohjalle. Nostele täytteelle puolet mansikoista.
4. Aseta täytetyn pohjan päälle toinen marenkipohja sekä loput täytteestä. Koristele mansikoilla ja hasselpähkinöillä. Ripottele kevyesti tomusokeria mansikoille ja valuta päälle sulatettu suklaa.

VINKKI

• Vispikermoja kevyempi vaihtoehto kakun täytteeseen on vaahtoutuva vaniljakastikke, jossa on rasvaa vain 9 g/100g.

• Saat kuohkeamman marenkivaahdon lisäämällä 1 ½  tl väkiviinaetikkaa ohjeen 5 valkuaiseen.

• Mansikkakakun pohjat voi tehdä hyvissä ajoin, mutta kokoa kakku vasta vähän ennen tarjoilua, ettei marenki pehmene.

• Jos mansikoita ei ole tarjolla kohtuuhintaan, säästä käyttämällä sulatettuja pakastemansikoita kakun välissä.

OIVALLUS

• Mansikan energiapitoisuus on pieni, sillä se sisältää runsaasti vettä. Siinä on paljon C- ja B-vitamiineja sekä tärkeitä hiven- ja kivennäisaineita.

• Pakastettavat mansikat kannattaa viipaloida ja sokeroida kevyesti, siten ne säilyttävät parhaiten ravintoaineensa ja koostumuksensa.