Marjainen salaatti uhkuu väriä ja herkullista makua.

KAHDEKSALLE
Yksi annos 60 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

½ l kokonaisia tai paloiteltuja mansikoita
½ l mustikoita
½ l vadelmia
10 kirsikkaa
2 kiiviä

MARINADI
2 limen mehu ja ½ rkl kuorta
1 appelsiinin mehu ja ½ rkl kuorta
1 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
½ tl raastettua inkivääriä

1. Kuori ja kuutioi kiivit. Puolita kirsikat ja poista niistä kivet.
2. Nosta kaikki marjat ja kiivikuutiot tarjoiluastiaan.
3. Pese sitrushedelmät huolella, purista niistä mehu ja raasta kummastakin ohuesti kuorta, niin, ettei kuoren karvaalta maistuvaa valkoista osaa pääse mukaan.
4. Lisää puristettuun mehuun kuorisilppu, sokerit ja raastettu inkivääri.
5. Kaada marinadi marjasalaattiin, sekoita varovasti ja anna marinoitua puolisen tuntia.

VINKKI

• Salaattiin sopivat muutkin kuin ohjeessa mainitut marjat. Käyttäessäsi kirpakan makuisia punaherukoita voit jättää kiivihedelmät pois.

• Voit käyttää marinadissa sokerin tilalla myös makeutusaineliuosta. Vaniljan maun jälkiruokaan saat puolitetun vaniljatangon siemenistä