Kiisseli maistuu sellaisenaan tai puuron kyytipoikana.

NELJÄLLE
Yksi annos 75 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

½ l laimennettua voimakkaan makuista marjamehua
sokeria maun mukaan
2½ rkl perunajauhoja

1. Keitä mehua erilaisista marjoista tai käytä valmista mehua. Maistele sopiva voimakkuus ja makeus.

2. Sekoita kylmä mehu ja perunajauhot keskenään kattilassa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran ja nosta kattila pois levyltä.

3. Kaada vähän jäähtynyt kiisseli neljään lasiin tai annosmaljaan. Ripsauta pintaan vähän sokeria kuortumisen estämiseksi.

VINKKI

• Ripottele keksimurskaa ja marjoja kiisselin päälle ennen tarjoilua.

• Kiisseliannoksen voi myös koristella nokareella kevytranskankermaa, johon on ripoteltu tuoretta minttua tai vaniljasokeria.