4 isoa kypsää tomaattia
1 kurkku
¼–½ punainen chili
½ tl sokeria
¼ tl suolaa
2 rkl kylmäpuristettua öljyä (avokado-, oliivi- tai rypsiöljyä)
½ dl silputtua tuoretta tilliä
1 rkl silputtua tuoretta korianteria

1. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Poista kovat kannat ja siemenet. Kuutioi tomaatit pieneksi.
2. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hienoksi.
3. Yhdistä salsan ainekset kulhossa. Anna maustua hetki huoneenlämmössä tai muutama tunti jääkaapissa. Tarjoa grilliruokien lisäkkeenä.

4 annosta
Valmistusaika 10 min + maustuminen 15–30 min
gluteeniton, maidoton, munaton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 115 kcal
  • hiilihydraattia 8 g
  • proteiinia 2 g
  • rasvaa 7 g (tyydyttynyttä 4 %, yksittäistyydyttymätöntä 32 %, monityydyttymätöntä 18 %)
  • kuitua 5 %
  • suolaa 0,3 %