Herkullisesta piirakasta riittää isommallekin joukolle.

Kymmenelle

Yksi annos 170 kcal, laktoositon
TAIKINA
½ pss (noin 75 g) perunasoseaineksia
3 dl vettä
½ dl pullomargariinia
¾ dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja

TÄYTE
1 dl katkarapuja
100 g kypsää lohta tai muuta kalaa ruodottomana
2 dl purjoa silputtuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
½ dl ruohosipulia hakkeena

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

LIEMI
4 kananmunaa
2 dl laktoositonta maitojuomaa
2 dl  laktoositonta piimää
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

PÄÄLLE
½ dl laktoositonta juustoraastetta (12 %)

1. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita taikinaksi.
2. Taputtele taikina irtopohjavuokaan (halkaisija 19 cm), reunat saavat olla korkeat.
3. Asettele vuokaan katkaravut, kala, purjo, persilja ja ruohosipuli. Sekoita liemi ja kaada se piiraalle.
4. Ripottele päälle juustoraaste ja paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat saaneet kauniin värin.

VINKKI

  • Katkarapujen ja kalan sijaan voit käyttää pakasteena myytävää äyriäissekoitusta, jossa rapujen lisäksi on muun muassa simpukoita, mustekalaa ja surimia.
  • Piirakan seurana maistuu raikas sitruunamehulla maustettu vihersalaatti.
  • Purjosipuli kannattaa pestä huolellisesti, sillä sen lehtityviin jää helposti multaa ja hiekkaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla