2 keskikokoista kesäkurpitsaa
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
¾ tl suolaa

lisäksi
2 rkl silputtua tuoretta minttua
2 rkl vaaleaa balsami- tai omenaviinietikkaa
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
ripaus vastarouhittua mustapippuria
(½ granaattiomena)

1. Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa pituussuunnassa melko ohuiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet öljyllä ja mausta suolalla.
2. Grillaa kesäkurpitsat kauniin värisiksi kummaltakin puolelta ja nosta laakealle vadille.
3. Lisää keräkurpitsoille minttua, etikkaa, öljyä ja mustapippuria. Anna maustua hetki huoneenlämmössä. Voit viimeistellä kesäkurpitsat granaattiomenan siemenillä.
 

Kokeile myös:

Minttuiset broilerivartaat

Kesäkurpitsa-raejuustorullat

Kesäkurpitsapihvit

Suklainen kesäkurpitsakakku

4 annosta
Valmistusaika 15 min
gluteeniton, maidoton, munaton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 125 kcal
  • hiilihydraattia 5 g
  • proteiinia 1 g
  • rasvaa 11 g (tyydyttynyttä 5 %, yksittäistyydyttymätöntä 43 %, monityydyttymätöntä 22 %)
  • kuitua 2 %
  • suolaa 0,5 %