
Nauti kotimaisesta voimamarjasta kukkosten muodossa!
Mustikkakukkoset
NELJÄLLE
Yksi annos 230 kcal, maidoton, laktoositon, munaton
200 g ruis- tai ruisperunataikinaa (pakaste)
6 dl marjoja esimerkiksi mustikoita ja vadelmia
1½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1. Kauli sulanut taikinalevy noin puolen sentin paksuiseksi ja leikkaa siitä annosvuokien kokoiset pyörylät tai neliöt.
2. Sekoita keskenään marjat, sokeri ja perunajauhot, ja jaa seos neljään annosvuokaan. Nosta taikinalevyt marjojen päälle ja painele reunoihin kiinni. Pistele pintaan reikiä haarukalla.
3. Nosta vuoat leivinpaperilla peitettyjen uunipannun- tai pellin päälle, marjojen mehu saattaa kiehua yli. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Tarjoa lämpiminä jälkiruoaksi sellaisenaan tai soijavaniljakastikkeen kera.
VINKKI
• Voit tehdä annoksen myös yhteen suurempaan vuokaan.
• Voit käyttää kukkoihin kaikenlaisia marjoja.
• Pyörittele ylijääneestä taikinasta pötköjä ja paista ne rouskuteltaviksi ruistikuiksi.