Tonnikalasta valmistuu pikaisesti maittava pastakastike.

KOLMELLE

Yksi annos 360 kcal, maidoton, laktoositon, munaton

KASTIKE
1 prk vaaleaa tonnikalaa paloina vedessä
2 tl rypsiöljyä
½ ps pakastesipulikuutioita tai pätkä purjoa
1-2 ps (200-400 g) pakasteparsakaalia
1 dl pastan keitinlientä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
2 tomaattia tai 8 kirsikkatomaattia
tuoretta basilikaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

LISÄKSI
200 g kokojyväpastaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuullota pakastesipulikuutiot tai suikaloitu purjo rypsiöljyssä pehmeäksi paistokasarissa tai vokkipannulla.
3. Lisää vähän sulaneet parsakaalin nuput ja noin 1 dl pastan keitinvettä ja anna kypsyä muutama minuutti kannen alla.
4. Sekoita joukkoon tonnikala ja mausta. Kuumenna ja lisää sekaan valutettu pasta.
5. Ripottele pinnalle kuutioidut tai puolitetut tomaatit ja silputut basilikan lehdet. Nauti heti.

VINKKI

• Parasta ja vähän kalliimpaa on vaalea veteen tai öljyyn säilötty tonnikala.

• Veteen säilötyssä tonnikalassa on 95 kcal 100 grammassa, öljyyn säilötyssä 155.

Sisältö jatkuu mainoksen alla