Illallisella voit tarjoilla sorbetin väliruokana ennen pääruokaan siirtymistä.

NELJÄLLE

Yksi annos 50 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon

 

1 omena (kirpeä lajike)
1½ dl vettä
1 rkl sitruunanmehua
3 rkl hedelmäsokeria
1 tl silputtua tuoretta rosmariinia
2 kananmunanvalkuaista

1. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Laita palat kattilaan veden, sitruunanmehun ja hedelmäsokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

2. Soseuta pehmenneet omenakuutiot liemineen sauvasekoittimella tai perunasurvimella. Mausta rosmariinilla. Siirrä sorbettiseos kannelliseen pakasterasiaan. Pakasta sorbettia muutama tunti, kunnes se on puolijäistä.

3. Vatkaa valkuaiset kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto kevyesti nostellen puolijäiseen sorbettiseokseen.

4. Jatka sorbetin pakastamista pari tuntia ja sekoita seosta pakastamisen aikana muutaman kerran.

VINKKI

  • Sorbetista tulee sitä tasaisempaa, mitä useammin sekoitat sitä pakastamisen aikana.
  • Jäätelöä nopeammin sulava sorbetti on hyvä annostella jäähdytettyihin astioihin.
  • Omenan sijaan voit käyttää myös muita hedelmiä tai marjoja.

OIVALLUS

  • Voit kypsentää omenanpalat mikrossa, jolloin niiden vitamiinit säilyvät paremmin.