Kurpitsakeitossa on mausteina inkivääriä, kanelia, chiliä ja muskottipähkinää.

KUUDELLE
Yksi annos 80 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

500-600 g oranssia talvikurpitsaa (ilman kuorta ja siemeniä)
1 keltasipuli
1 porkkana
1 jauhoinen peruna
2 tl rypsiöljyä
8-10 dl vettä
2 rkl kanafondia
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
vähän chilijauhetta tai cayennepippuria
kanelia
muskottipähkinää
suolaa

PINNALLE
6 rkl kypsää villiriisiseosta tai täysjyväriisiä
silputtua persiljaa

1. Poista kurpitsalohkosta kuori, siemenet ja pehmeä osa. Leikkaa lohko 2-3 sentin viipaleiksi.
2. Puolita kuorittu peruna, viipaloi porkkana ja sipuli.
3. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle vähän rypsiöljyä. Paahda 225 asteessa 30-40 minuuttia.
4. Kaada kasvikset kattilaan, lisää vesi ja kanafondi. Hauduta kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
5. Soseuta hienoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
6. Mausta inkivääriraasteella ja maistellen muilla mausteilla.
7. Anna kiehahtaa ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vähän vettä.

Jaa keitto lautasiille ja nosta pinnalle 1-2 ruokalusikallista villiriisiseosta

VINKKI

• Valmista keitto jo edellisenä päivänä. Jäähdytä se ja säilytä kylmässä. Lämmitä ja tarkista maku vielä ennen tarjoilua.

• Sekoita kylmän riisin joukkoon persiljasilppua ennen tarjoilua.

• Käytä varovasti vahvaa chiliä tai cayennepippuria ja huomioi, että mausteiden maku voimistuu, jos keitto saa vetäytyä seuraavaan päivään.