Kullankeltainen keitto on täydellinen alkuruoka juhlavallekin aterialle.

NELJÄLLE
Yksi annos 160 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

1-2 keltasipulia
1 kg porkkanoita
pieni palsternakka
2 rkl öljyä
1½-2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 l vettä
3 rkl kana- tai kasvisfondia
2 rkl pähkinärouhetta
1 lime tai ½ sitruuna
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia tai muuta yrttiä

1. Paloittele sipulit, porkkanat ja palsternakka. Kuullota sipuli- ja inkiväärisilppua hetki öljyssä. Lisää porkkanan ja palsternakan palat ja jatka hetki kuullottamista.
2. Kaada joukkoon liemi ja keitä noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
3. Lisää pähkinärouhe ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Jos keitto on liian sakeaa, lorauta joukkoon vähän vettä.
4. Pese sitruuna tai lime ja raasta kuorta. Mausta keitto sitruksen mehulla ja kuorella, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Koristele keitto pähkinärouheella ja tarjoile leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

VINKKI

• Keiton maku pyöristyy ja paranee, jos valmistat sen jo edellisenä päivänä.

• Keitto sopii erinomaisesti myös juhlapöytään. Laita tarjolle kirkkaisiin laseihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla