Pieni määrä juustoa lisää mukavasti ruoan kalsiumpitoisuutta.

600 g kuhafileitä
ripaus suolaa
pari oksaa sitruunamelissaa
pari oksaa basilikaa
4 rkl parmesaania
2 rkl mantelirouhetta
2–3 rkl sitruunamehua
1 rkl rypsiöljyä
kasvikset
1 palsternakka
½ kesäkurpitsaa
12 retiisiä
200 g parsaa tai kukkakaalia
1–2 uutta sipulia
1 sitruuna
200 g kirsikkatomaatteja
muutama oksa timjamia
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria

1. Puhdista ja viipaloi kasvikset, hienonna basilika ja sitruunamelissa ja sekoita parmesaanin, mantelirouheen, sitruunan ja rypsiöljyn kanssa tahnaksi.

2. Nosta kalafileet (nahka alaspäin) uunipannulle leivinpaperin päälle, ripauta aavistus suolaa ja levitä tahna fileille.

3. Lisää pannulle vihannekset, öljyä niitä ja ripottele suolaa, pippuria ja timjamia. Lohko sekaan sitruuna (lisää tomaatit vähän myöhemmin).

4. Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia, siirrä tarjoiluastiaan ja tarjoa heti.

Kalsiumia 250 mg/annos
4 annosta
Valmistusaika 40 min
Munaton, gluteeniton