Herkullisen piirakan mehevyys piilee porkkanassa.

10 PALAA
Yksi pala 250 kcal, maidoton, laktoositon

4 dl (250 g) porkkanaraastetta
2 munaa
1 ¼ dl sokeria
3 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa pullomargariinia

PINNALLE
1 tl kardemummaa tai kanelia
2 omenaa
2 dl puolukoita
½ dl sokeria
½ dl pähkinärouhetta

1. Raasta porkkanat hienoksi. Poista siemenkota omenoista ja kuutioi ne.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, sekä porkkanaraaste ja pullomargariini. Sekoita mutta älä vaivaa.
3. Levitä taikina vuokaan ja ripottele pinnalle kardemumma tai kaneli ja sen päälle omenakuutiot, puolukat, sokeri ja pähkinärouhe.
4. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoa jäähtyneenä sellaisenaan, maitoon valmistetun vaniljakastikkeen tai kevyen jäätelön kera.

VINKKI

• Voit käyttää piirakassa omenan sijaan päärynöitä tai vaikkapa säilykepersikoita.

• Pähkinärouheen voit korvata mantelilastuilla.

• Kokeile puolukoiden tilalla punaherukoita.