1 kg varhaisperunoita (keskikokoisia)
500 g vihreää parsaa
vettä keittämiseen
½ tl suolaa

appelsiini-rosmariiniöljy
½ dl rypsi- tai maissiöljyä
1 tl hienoksi raastettua (luomu)appelsiinin kuorta
2 rkl appelsiininmehua (tuorepuristettua)
1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
1 tl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria

lisäksi
puisia varrastikkuja

1. Pane varrastikut veteen likoamaan.
2. Pese perunat huolellisesti. Kiehauta kattilassa reilusti vettä ja mausta se suolalla. Lisää varhaisperunat kiehuvaan veteen ja keitä
ne lähes kypsiksi. Älä kypsennä perunoita hajoavan pehmeiksi.
3. Kuori parsat ohuelti ja poista niistä kovat kannat. Keitä parsat kevyesti suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan, jotta ne eivät kypsy liikaa. Valuta parsat.
4. Pujottele liotettuihin varrastikkuihin perunoita ja parsaa.
5. Yhdistä appelsiini-rosmariiniöljyn ainekset. Grillaa vartaat kauniin värisiksi. Voitele vartaat heti grillaamisen jälkeen appelsiini-rosmariiniöljyllä. Tarjoa lihan, kalan tai kasvisruoan lisäkkeenä tai sellaisenaan runsaan salaatin kera.

 

4 annosta
Valmistusaika 25–30 min
gluteeniton, maidoton, munaton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 320 kcal
  • hiilihydraattia 44 g
  • proteiinia 6 g
  • rasvaa 12 g (tyydyttynyttä 2 %, yksittäistyydyttymätöntä 18 %, monityydyttymätöntä 11 %)
  • kuitua 3 %
  • suolaa 0,5 %