Ravinteikas perunakuppi on mainiota käsinsyötävää tarjottavaa.

30 KPL
Yksi annos 75 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

1 kg tasakokoisia uusia perunoita

TÄYTE
1 prk (57 g/35 g) kapriksia
2 salottisipulia
1 ruukku basilikaa
2 dl valmista siemensekoitusta
1 rkl seesaminsiemeniä
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
2 tl sinappia
2 tl sokeria
ripaus suolaa

1. Keitä uudet perunat kypsiksi suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Valuta, anna jäähtyä ja puolita.
2. Pilko kuoritut salottisipulit ja valutetut kaprikset hyvin pieniksi. Hienonna basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi täytteeksi. Tarkista maku ja ripauta suolaa tarvittaessa.
3. Päällystä perunat täytteellä ja ripottele vielä päälle muutamia seesaminsiemeniä.

VINKKI

• Kypsennä perunat vaihteeksi höyrykattilassa. Vitamiinipitoisuus säilyy, eikä perunoista tule vetisiä.

• Valkoisen balsamiviinietikan tilalla voit käyttää valkoviini- tai hunajaetikkaa.

• Kokeile tavallisen sokerin sijaan aromaattista ruokosokeria, jota löytyy myös luomuna.

OIVALLUS

• Pureskele siemenet huolellisesti, niin saat niistä irti kaikki niiden sisältämät arvokkaat ravintoaineet.

• Basilikassa on runsaasti rautaa, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, kuitua ja C-vitamiinia.

• Kaprikset ovat kaprispensaan (Capparis spinosa) avautumattomia kukkanuppuja.

• Pähkinäallergiset ovat usein allergisia myös siemenille.