Salaattikilpailun voitokkaissa luomuksissa maistuu linssi, rucola ja mansikka.

Peruna-linssisalaatti
4 hengelle, 365 kcal/annos
munaton, gluteeniton, maidoton

4 Rosamunda-perunaa
200 g vihreitä linssejä
2 omenaa
1 ruukkusalaatti

Kastike

1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl sitruunamehua
2 tl Dijon-sinappia
2 tl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
(sormi)suolaa maun mukaan

1. Keitä perunat kypsiksi kiehuvassa vedessä. Jäähdytä, kuori ja kuutioi. Keitä myös linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä.

2. Kuori ja kuutioi omenat, revi salaatti kulhoon. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

3. Sekoita myös kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaatin joukkoon.


Rucola-kinkkusalaatti
4 hengelle, 195 kcal/annos
gluteeniton, maidoton, munaton

100 g villirucolaa
100 g kylmäsavukinkkua
500 g kirsikkatomaatteja
1 avokado
2 porkkanaa
1 ruukku basilikaa
noin 1 rkl cashewpähkinöitä

Kastike

1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
noin 1 tl hunajaa
noin 1 tl sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

1. Huuhtele rucola ja kuivaa se salaattilingossa. Suikaloi kylmäsavukinkku. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit.

2. Kuori ja kuutioi avokado. (Pirskota päälle hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi) Kuori ja suikaloi porkkanat hyvin ohueksi. Rouhi cashewpähkinät karkeasti. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään, ripottele pinnalle basilikan lehtiä.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaatin joukkoon.