Jos sinulla on ylimääräisiä kiloja loman ja juhlapyhien jäljiltä, älä ryhdy nälkäkuurille, mutta kokeile 1 300 kilokalorin päivää. Sen ruokavalioesimerkki antaa tuntumaa siitä, kuinka paljon voit syödä vähärasvaista, kasvispitoista ruokaa, kun haluat eroon liikakiloista.

Opi myös muuntelemaan ruokavaliota painosi muutosten mukaan. Kevennä syömistä silloin, kun vyö kiristää ja lihominen uhkaa. Kun olet saavuttanut haluamasi painon, lisää ruokamäärää – mutta vain sen verran, että painosi pysyy hyvältä tuntuvassa lukemassa.

Karsi liika rasva

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jo yhdestä ateriasta voi saada yllättävän paljon kaloreita, jos siihen sisältyy kovin rasvapitoisia aineksia. Esimerkiksi runsaasti rasvaa sisältävästä pizza-ateriasta saa kertaheitolla yli 1 300 kcal. Sen sijaan ruoan määrä jää vain murto-osaan esimerkkipäivämme ruoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käytä tuttuja ruoka-aineita

Painon säätely onnistuu helpoiten, kun kokoat päivän ateriat tutuista ruoka-aineista. Saavutettu paino on myös helpointa säilyttää niiden avulla.

Painon säätely onnistuu myös valmisruoilla: eineksillä, pakasteilla ja mikroannoksilla.

Kuluta kaloreita liikkumalla

Myös liikunta kuuluu painonhallintaan. Mitä enemmän liikut, sitä huolettomammin voit syödä painon nousematta. Ylimääräiset suupalat menevät muuhun käyttöön kuin varastorasvaksi.

Ryhdy heti vastatoimiin kun paino alkaa nousta! Karsi ruokavaliostasi liika rasva ja syö enemmän kasviksia. Painonsäätely onnistuu myös valmisruoilla: eineksillä, pakasteilla ja mikroannoksilla.

Jaa ruoat aterioille tottumustesi mukaan. Esimerkiksi jos ruoka ei maistu heti aamusta, voit nauttia aamiaisen aineksista ainakin osan myöhemmin. Olennaisinta on se, paljonko saat energiaa koko päivän ruoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla