200 g täysjyvälasagnelevyjä
Tattikastike
500 g tatteja (kokoon keitettyjä 300 g, kuivattuja 100 g)
1 porkkana
1 palsternakka
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ punaista chiliä
1 rkl rypsiöljyä
600–700 g tomaattimurskaa
½ tl rouhittua pippuria
½ tl suolaa (huomioi, jos sienissä on suolaa)
½–1 tl oreganoa
1–2 tl basilikaa
Juustokastike
8 dl kevytmaitoa
½ dl vehnäjauhoja
½ kasvisliemikuutiota
¼–½ tl raastettua muskottipähkinää
75 g voimakasta juustoraastetta (mustaleimaa)

1. Puhdista ja viipaloi tai liota sienet käyttövalmiiksi. Kuori ja raasta juurekset, kuori ja pilko sipulit ja hienonna chili.
2. Kuullota pannulla öljyssä ensin sipulit ja lisää sitten muut aineet. Haihduttele hetki, lisää tomaatti­murska ja mausteet ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.
3. Valmista juustokastike: Kuumenna 6 dl maitoa ja sekoita vehnäjauhot
2 desiin maitoa. Lisää jauhosuurus kuumaan maitoon hyvin sekoittaen ja kypsennä sekoitellen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää liemikuutio ja muskotti sekä lopuksi juustoraaste, ohenna tarvittaessa
maidolla.

4. Kaada tilkka molempia kastikkeita voidellun vuoan pohjalle ja peitä lasagnelevyillä. Jatka samoin kerroksittain niin, että päällimmäisten levyjen päälle tulee vain juustokastiketta.

5. Paista 180 asteessa 40–50 minuuttia niin, että saa kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

4 annosta
Munaton

Yhdessä annoksessa


  • energiaa 450 kcal
  • hiilihydraatteja 57 g
  • rasvaa 14 g (tyydyttynyt 6 g, yksittäistyydyttymätön 4 g, monityydyttymätön 2 g)
  • proteiinia 24 g
  • kuitua 8 g
  • suolaa 0,3 %