200 g tofua
1 rkl yrteillä maustettua rypsiöljyä
2 tl soijakastiketta
1 pieni lanttu
2 naurista
1 paprika
200 g vihreitä papuja
6 pientä keitettyä perunaa
200 g sieniä (tatteja, suppilovahveroita tai herkkusieniä); jos sienet eivät sovi, lisää tofun määrää
1 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼–½ tl vastarouhittua mustapippuria
1 rkl ruohosipulia tai pilkottua sipulinvartta
1 rkl tuoretta timjamia

1. Kuutioi tofu ja marinoi yrtti-öljyllä ja soijakastikkeella.
2. Kuori ja pilko juurekset, puhdista ja pilko paprika, pavut ja sienet.
3. Kuullota öljyssä isohkolla pannulla sienet, juurekset ja muut kasvikset.
4. Anna kypsyä melkein valmiiksi, lisää pilkotut perunat, tofu ja mausteet. Kuumenna sekoitellen ja tarjoa vihreän salaatin kanssa.

4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Maidoton, munaton, gluteeniton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 240 kcal
  • hiilihydraatteja 22 g
  • rasvaa 10,5 g (tyydyttynyt 0,9 g)
  • proteiinia 9 g

  • kuitua 8,6 g
  • suolaa 0,3 %
Vierailija

Tofu-kasvispyttipannu

"Keliaakikot voivat käyttää fermentoitua soijakastiketta, vaikka yhtenä kastikkeen valmistusaineena on vehnä. Gluteeni pilkkoontuu vaarattomaksi soijakastikkeen valmistusprosessissa, eikä sitä ole enää valmiissa tuotteessa ( Keliakialiiton asiantuntijaneuvosto 2005)." https://www.keliakialiitto.fi/liitto/horeca/mitka_tuotteet_soveltuvat_keliaakikolle/soijakastikkeita_voi_kayttaa/
Lue kommentti