Sosemaisessa vihannesjuomassa on makua ja terveyttä.

YHDELLE

Yksi annos 65 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

 

1-2 kypsää tomaattia

1 dl porkkanamehua

½ tl rypsiöljyä

½ rkl kurpitsansiemeniä

basilikaa

vettä tai kivennäisvettä

1. Paloittele tomaatit ja poista kanta. Kaada lohkot ja öljy sekoituskannuun ja soseuta hienoksi sauvasekoittimella.

2. Lisää porkkanamehu ja siemenet, käytä sauvasekoitinta sen verran, että siemenet menevät vähän rikki.

3. Kaada juoma lasiin ja lisää joukkoon silputtua basilikaa ja halutessasi vähän vettä.

 VINKKI

  • Porkkanamehun voit korvata tehosekoittamalla paloitellun porkkanan.
  • Kokeile porkkanan tilalla omenaa ja mausta juoma ripauksella chiliä.
  • Murskattu valkosipulin kynsi sopii erinomaisesti juomaan.

 

OIVALLUS

  • Sosemaiset mehut sisältävät parhaiten kasvisten, marjojen ja hedelmien kaikki ravintoaineet sekä kuidun.
  • Porkkanassa sen kauniin värin antaa beetakaroteeni, joka muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi. Syksyisiltä toripöydiltä voi löytää myös keltaisia tai punaisia porkkanoita.