Piirakkaan sopii tonnikalan sijaan myös lämmin- tai kylmäsavustettu kala.

Kuudelle

Yksi annos 300 kcal

TAIKINA
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
¼ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
¾ dl pullomargariinia
1 dl rasvatonta piimää

PÄÄLLE
1 tlk tonnikalaa vedessä
2 tomaattia
1 tlk ananasta renkaina
½ dl juustoraastetta (12)
2 rkl sinihomejuustoa muruina

MUNAMAITO
2 kananmunaa
2 dl rasvatonta maitoa
½ tl suolaa
mustapippuria

1. Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa keskenään. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen.
2. Sekoita munamaidon ainekset ja viipaloi tomaatit.
3. Esipaista piiraspohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
4. Jaa pohjalle tomaattiviipaleet, tonnikala, ananasrenkaat ja juustot. Kaada päälle munamaito. Jatka paistamista noin 20 minuuttia.

VINKKI

• Käytä vahvoja juustoja mausteiden tavoin. Makua antamaan riittää pari ruokalusikallista.

• Munamaidon voit korvata maitojauho-vesiseoksella: 2 dl maitojauhetta ja 4 dl vettä.

• Jos haluat käyttää piirakkaan tuoretta kypsää ananasta, valitse hedelmätiskiltä painava yksilö, jonka käpymäisestä ruusukkeesta lehdet helposti irtoavat.

• Tonnikalan sijaan voit käyttää 200 grammaa kypsää, ruodotonta kalaa.

Ananaksessa on runsaasti A-, B- ja C-vitamiinia ja se on ruoansulatusta edistävä hedelmä. Hyvin suurina määrinä syötynä ananas voi aiheuttaa vatsavaivoja sen sisältämän bromelaiinin eli proteiineja pilkkovan entsyymin takia.