Tuure Kilpelainen joulukala siikacarpaccio

Tuure Kilpeläinen osaa tehdä koskettavan musiikin lisäksi myös maukasta ruokaa, sillä hän on koulutettu kokki. Kokeile Tuuren joulukalaa.

”Parhaat ruoat eivät koskaan ole monimutkaisia eikä ole tämäkään. Sen kannattaa tehdä paria tuntia ennen tarjoilua mutta toimii hyvin vielä seuraavanakin päivänä saaristolaisleivän kanssa”, Tuure Kilpeläinne sanoo.

Tuuren siikacarpaccio

  • siikafilee
  • sitruunan tai limen mehua
  • minttua
  • ripaus suolaa

Leikkaa tuore kala ihan ohuiksi siivuiksi. Purista mehu, ripottele suola ja minttu siivujen päälle. Näet kuinka kala kypsyy eli vaalenee ihan silmissä mehun hapon vaikutuksesta. Laita carpaccio jääkaappiin 2-3 tunniksi – ja nauti.

 

Lue lisää Tuure Kilpeläisen mietteitä Hyvä terveys 14/2016.