½–1 kerää (100 g) rooman- tai cosmopolitansalaattia
muutama oksa basilikaa
muutama oksa oreganoa
2–4 tomaattia
4 viipaletta (200 g) verkko- tai vesimelonia
¼–½ makeaa sipulia
100 g grillattua paprikaa tai munakoisoa (purkista)
8–12 kalamataoliivia (vähäsuolaista)
4 rkl pinjansiemeniä
kastike
1 rkl oliiviöljyä
½ rkl viinietikkaa (esimerkiksi balsamiviinietikkaa)

1. Huuhtele ja valuta salaatti ja valuta paprikat.
2. Kuori ja viipaloi sipuli, pilko tomaatit ja meloni.
3. Paahda kevyesti pinjansiemenet kuivalla pannulla, kokoa salaatti vatiin tai lautasille ja valuta päälle öljyä ja viinietikkaa.
4. Tarjoa esimerkiksi hummuksen ja täysjyväleivän kanssa.

4 annosta
Valmistusaika 10 minuuttia
Maidoton, munaton, gluteeniton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 210 kcal
  • hiilihydraatteja 10 g
  • rasvaa 17 g (tyydyttynyt 4 g)
  • proteiinia 5 g

  • kuitua 3 g
  • suolaa 0,3 %