Punoitusta, kutinaa, tummia silmänalusia ja turvonneita luomia. Aratkin silmät rauhoittuvat, kun opettelet hoitamaan ja meikkaamaan hellävaraisesti.

Miksi silmänympärysiho kaipaa erityishoivaa?

SILMÄNYMPÄRYSTEN iho on neljänneksen ohuempaa kuin muu kasvojen iho. Ohuutensa ja heikomman rakenteensa vuoksi iholta haihtuu helpommin kosteutta ja silmien ympäristö kuivuu herkästi. Myös imuneste- ja verisuonet ovat ohuempia ja niitä on harvemmassa. Tämä näkyy ikävästi silmänalusten turvotuksena ja tummuutena.
TÄRKEINTÄ silmänympärysihon hoidossa on ihon kosteuttaminen sekä veren- ja lymfakierron elvyttäminen.
ELINTAVATKIN on hyvä syynätä läpi. Väsymys, stressi, vähäinen ulkoilu, liikunta tai vedenjuominenkin näkyy silmänympärys­iholla väsymyksenä ja turvotuksena.


Miten hoidan silmänympärysihoa oikein?

VALITSE hoitotuote ihosi tarpeiden mukaan: Nuorelle riittää kosteuttava voide. Aikuinen iho hyötyy anti-age-tuotteesta, joka kosteutuksen lisäksi tasoittaa ryppyjä, edistää nestekiertoa ja vaalentaa ihoa.
PAINELE nokare kevyesti alaluomelle sisänurkasta ulospäin ja ulkonurkan harakanvarpaisiin. Yläluomella voidetta levitetään vain hieman kulmakarvojen alapuolelle. Jos voidetta laittaa liikaa, se saattaa valua silmiin ärsyttämään.
LEVITÄ silmänympärysvoide ensimmäisenä puhtain käsin, ja lisää vasta sitten voimakkaammat kasvo- tai vartalonhoitotuotteet.


Mitä jos hellä hoito ei auta?

JOS hoito tai silmien kosteuttaminen ei poista  silmänalueen ihon kuivuutta ja kutinaa, apua kannattaa kysyä lääkäriltä.
YLEISIMMÄT silmäluomi-ihottuman syyt ovat atooppinen ekseema ja tali-ihottuma. Niitä ei voi aina erottaa oireiden tai löydösten perusteella toisistaan. Luomireunojen ihottuma voi johtua ruusufinnistä. Silloin silmät punoittavat ja niissä on roskan tunne.
IHOTTUMAAN voi kokeilla silmänympärysvoiteita. Jos ne eivät auta, apua löytyy lääkärin määräämistä voiteista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Mikä avuksi, kun ongelmana on turvotus ja tummat silmänaluset?

VALVOMINEN ja vatsalla nukkuminen näkyvät herkästi tummina silmänalusina ja silmäpusseina.
TURVOTUSTA voi yrittää häätää kevyellä lymfahieronnalla:  taputtele silmänalusia kevyesti sormenpäillä nenänpielistä ulospäin korvia kohti, jotta nesteet saavat vauhtia.
VÄRILLISILLÄ silmänympärysihon hoitotuotteilla saa piiloon ihon läpi kuultavat verisuonet, tummat silmänaluset ja punoituksen.
LEVITÄ tuotetta hyvin ohuelti ja viimeistele levitys hellästi sormin painellen. Sormien lämpö saa värin sulautumaan ihoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Voiko herkkiä silmiä meikata?

VOIT MEIKATA herkkiä silmiäkin, kun valitsee tuotteet tarkkaan. Silmämeikki on myös kätevä konsti kohottaa ilmettä ja johdatella huomio pois silmäpusseista.
Joskäytät silmälaseja, valitse kehys, jonka alareuna peittää silmä­pussin.
Herkille silmille löytyy hajusteettomia tuotteita. Jos joku tuote tuntuu ärsyttävän, käyttö kannattaa lopettaa ja kokeilla muuta. Joskus ongelman syynä voi olla väri, esimerkiksi musta ripsiväri saattaa ärsyttää, ruskea ei. 
HYVÄ HYGIENIA estää ärsytystä. Kädet kannattaa pestä aina ennen meikkaamista tai silmämeikin poistamista. Siveltimet on hyvä pestä öljyä sisältävällä saippualla. Meikkejä ei ole syytä lainata muille.
POSTA SILMÄMEIKKI silmämeikinpuhdistus­aineella. Kostuta vanulappu, paina se hetkeksi suljetun silmän päälle ja anna meikkien sulaa lappuun. Pyyhkäise, älä hankaa.
Jos mikään meikki ei tunnu sopivan silmille, unohda silmien ehostus ja kiinnitä meikatessa huomio ihoon ja vaikkapa huuliin korostamalla niitä kauniilla huulipunalla.

Lue lisää silmien hyvinvoinnista:
Allergiaa ripsienpidennyksistä?
Kannattaako silmien laserleikkaus?

  • Jos silmät kirvelevät, punoittavat ja niissä on roskan tunne, syynä voi olla silmien kuivuminen eli kuivasilmäisyys.Tällöin silmät voivat myös vetistää tai rähmiä.
  • Oireet korostuvat tuulessa ja ilmastoidussa tilassa.
  • Myös harva räpyttely näyttöpäätettä tai telkkaria katsoessa lisää kuivuuden tunnetta. 
  • Apua saa apteekeista reseptittä myytävistä kostutustipoista ja -geeleistä, joita voi käyttää pitempäänkin, mikäli niistä on hyötyä.
  • Jos kuivasilmäisyyden syynä on yleissairaus tai lääkkeet, asiasta kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

Itselläni on herkät silmät ja niiden kanssa joutuu miettimään mistä taas on kysymys. Hyvä yleiskirjoitus.

  • ylös 11
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla