Lempeä asenne ja apuvälineet auttavat, kun ikäihmiset kaipaavat piristystä seksielämäänsä.

Ikäihmisten seksi on yhä aihe, johon liittyy sitkeitä väärinkäsityksiä. Moni kuvittelee, että iän myötä kiinnostus seksiin lopahtaa automaattisesti tai että kuhertelu tyssää viimeistään fyysisiin kremppoihin.

Väestöliiton toimittaman Kosketuksen kaipuu - kypsän iän seksuaalisuus -kirjan mukaan ikääntyminen ei välttämättä vaikuta paljonkaan seksuaaliseen halukkuuteen. Seksuaaliseen toimintakykyynkin se vaikuttaa luultua vähemmän.

Tutkimusten mukaan aktiivinen seksielämä ei pelkästään piristä, vaan vähentää myös sairastavuutta, stressiä ja univaikeuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

- Todellisia ongelmia ovat naisten limakalvojen kuivuminen ja miesten mahdolliset erektiohäiriöt. Moni mies ei kehtaa puhua erektio-ongelmistaan ja kätkee ne haluttomuuden taakse, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Pirkko Brusilasanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Brusilan mukaan paras lääke seksielämän kohentamiseen on oikea asenne.

- Peräänkuulutan lempeää leikkimieltä! Seksuaalista kipinää ei kannata päästä sammumaan, sillä sen uudelleen sytyttäminen voi olla vaikeaa.

Psykologi Sinikka Kumpula muistuttaa, että ikääntyminen voi olla seksin kannalta myös elämän parasta aikaa.

- Vanhentuessaan ihminen voi päästä seksiin liittyvästä yhdyntäkeskeisyydestä ja oivaltaa, että koko iho on sukupuolielin.

Apu voi löytyä myös seksivälineistä. Esimerkiksi eroottiset pelikortit, liukuvoiteet tai hierontaöljyt saattavat sytyttää kipinän uudelleen.

Lue lisää:
Hellyys herää uudelleen

Sisältö jatkuu mainoksen alla