Tutkimusten valossa näyttää siltä, että vanhenemisen vaikutuksia on mahdollista hidastaa käyttäytymällä ikävuosiaan nuoremman lailla

KIINNOSTU maailmasta ja muista

Ole kiinnostunut siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu. Seuraa uutisia, ota selvää tapahtumista, aseta itsellesi päämääriä, pysy uteliaana ja säilytä harrastukset ja mielenkiinnon kohteet. Pidä yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin.

ETSI mielekkyyttä

Hoida lapsenlapsia tai vanhoja sukulaisia, auta naapureita ja tee itsesi tarpeelliseksi. Opiskele, matkusta ja aseta itsellesi tavoitteita.

VAALI kuntoasi

Liiku, urheile, tanssi. Jatka liikuntaharrastuksiasi tai aloita uusi. Pysy fyysisesti niin aktiivisena kuin mahdollista.

HUOLEHDI ulkonäöstäsi

Ulkonäkö vaikuttaa oloon ja mielialaan. Näe vaivaa ja pidä itsesi kuosissa. Pukeudu nuorekkaasti, niin olosikin tuntuu nuoremmalta.

HAKEUDU nuoreen seuraan

Vietä aikaa lasten ja nuorten kanssa. Jos lähipiirissäsi ei ole lapsia, mene mukaan vapaaehtoistoimintaan, vaikkapa päiväkotimummoksi tai -vaariksi.

HOIDA omat asiasi

Älä ajattele, että vanha on avuton ja riippuvainen muista. Yritä sen sijaan pitää hallinnassasi mahdollisimman monta elämänaluetta. Käy ostoksilla, huolehdi viherkasveista, hanki lemmikki, hoida raha-asiasi itse ja käy ulkona omin päin.

Lue lisää
Näin pysyt nuorena
Pitkän elämän salaisuus
Ikä tuntuu eri tahtiin