Olen 53-vuotias nainen. Minulla on verenpainelääkitys (Diovan Comp 160 mg/25 mg, 1 tabl. päivässä) sekä kilpirauhaslääkitys (Thyroxin 0.1 mg, 1 tabl. päivässä). Voinko aloittaa paljon mainostetun virkistystuotteen VitaePron käytön?

Verenpainelääke Diovan comp sisältää angiotensiini II -reseptorin salpaaja valsartaania sekä nesteenpoistolääke hydroklooritiatsidia. Thyroxin sisältää levotyroksiininatriumia, jota käytetään kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon.

VitaePro näyttää valmistetta koskevien verkkosivujen perusteella sisältävän vitamiineja, muita antioksidantteja ja omega-3-rasvahappoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ainesosat ovat peräisin mm. havaijilaisesta levästä, intialaisesta isosamettikukasta ja mustekalasta. Sen ainesosien kerrotaan olevan hyväksi lihaksille, rustolle, vastustuskyvylle, sydämelle, aivoille ja näölle sekä auttavan vähentämään uupumusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

VitaePro on ravintolisä. Ravintolisät voidaan tuoda kauppaan ilman sen kummempia tutkimuksia.

Valmistetta koskevilta verkkosivuilta ei löydy yhtään ihmisillä tehtyä tutkimusta, joka olisi tehty juuri VitaePro-valmisteella, viitataan vain valmisteen ainesosilla tehtyihin tutkimuksiin.

Ravintolisien pitkäaikaiskäytön mahdollisista haitoista tai yhteisvaikutuksista on vain vähän tietoa, koska niitä ei tutkita eikä niiden turvallisuutta seurata kuten lääkkeillä.

Ravintolisiä ei ole tarkoitettu sairauden hoitoon vaan ylläpitämään terveyttä. VitaePro-valmisteen verkkosivuilla todetaan, että valmisteen ainesosien määrät ovat samoja kuin on mahdollista saada päivittäin nautitusta, erittäin terveellisestä ruoasta.

En siis oikein näe perusteita valmisteen käytölle vaan mieluummin paneutuisin hyvin syömiseen.

Annikka Kalliokoski
kliinisen farmakologian erikoislääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Kivuton

En paneudu tässä VitaePron ja muiden lääkkeiden yheisvaikutukseen koska minulla ei ole siitä tietoa, mutta kokemuksesta voin kertoa että pohje ja koko jalkani oli niin kipeä ettei sillä päässyt enää oikein rappujakaan nousemaan. Tilasin kokeeksi VitaeProta ja jo viikon kuluttua jalkasärky loppui  sekä saatoin kävellä aiva normaalisti. Olin käynyt parillakin lääkärillä näyttämässä jalkaa ja polvesta otettiin röntgen, mutta ei siihen silloin auttaneet miedot särkylääkkeet. En neuvo ketään kokeilemaan VitaeProta mutta kiitollinen olen kun sain siitä avun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla