Miten löytää täydelliset kesäsandaalit?

Hyvissä sandaaleissa on...

  • Iso lesti. Lesti on reilu ja varpaiden ja lestin pään välistä pilkottaa ainakin sentti, pari pohjaa. Näin vältyt hiertymiltä, kun isovarpaan sisäreuna ei ole puristuksissa ja jalka mahtuu toimimaan tavallisesti. Reilussa sandaalissa saat myös aikaan toivotunlaisen optisen harhan: isossa lestissä jalkasi näyttää pieneltä ja sievältä!
  • ”Korkoa” vähintään 2–4 senttiä ja kenkä taipuu päkiän kohdalta. Matalat rantaläpykkäät ja taipumattomat puupohjasandaalit eivät ole kävelyyn tarkoitettuja kesäsandaaleja. Ne ovat omiaan aiheuttamaan jalkaongelmia, sillä ne jalassa kävely muuttuu. Kävelyn muuttuminen taas aiheuttaa nivelkipuja, hiertymiä ja muita jalkavaivoja.
  • Leveät remmit ja korkealle nilkkaan ulottuva kiinnitysremmi. Vähintään sormenpaksuiset remmit hiertävät harvemmin kuin ohuemmat. Ja mitä korkeammalta nilkasta sandaali on kiinni, sitä paremmin sandaali tukee jalkaa. Kaikissa sandaaleissa ja avokkaissa tulisi aina olla takaremmi. Silloin sandaali pysyy hyvin jalassa ja mahdollistaa normaalin kävelyn.
  • Tasainen ja joustava pohja. Pohjasta muotoillut sandaalit voivat vääristää jalan asentoa, vaikuttavat kävelytyyliin ja sitä kautta jalkavaivojen syntymiseen. Hieman pehmeä ja tasainen pohja on paras, sillä siihen jalka saa painaa omat muotonsa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla