Viimeistään lapsen syntymä sai rap-artisti Palefacen miettimään elintapansa uusiksi. Energiatasot pysyvät huipussa luomukasvisruoalla ja ilman päihteitä.

Tunne-elämän ja ruoan välillä on selvä yhteys, uskoo rap-artisti Paleface eli Karri Miettinen.

– Olen räjähtävä ja kuumaverinen persoona, mutta rauhoitun selvästi, kun syön itselleni sopivaa ruokaa. Se tarkoittaa prosessoimatonta, vähäsuolaista ja mielellään höyrytettyä kasvisruokaa.

Tien päällä Palefacen on vaikea toteuttaa ruokavaliotaan. Siksi hän toivoo keikkapaikoille omaa ruoanlaittomahdollisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kriittinen markettiostaja

Paleface on perheellinen mies. Hänellä on vaimo ja 4-vuotias tytär. Toisen lapsen laskettu aika on helmikuussa. Perheelleen artisti haluaa tarjota parasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

–  Kevyttuotteet ja einekset eivät kuulu meidän ruokavalioomme.

Paleface suosii luomupiirejä, markettiruokaan hän suhtautuu kriittisesti, vaikka sitäkin on välillä ostettava.

–  Kaikki, mikä on kaupan hyllyllä, ei ole automaattisesti terveellistä.

Vahvat mausteet vatsan kiusa

Paleface rohkaisee kaikkia kokeilemaan, millainen ruokavalio itselle sopii ja syömään sen mukaan, kuten ayurvedalaisessa lääketieteessä opetetaan. Omaa ruumiinrakennettaan ja fysiologisia piirteitään kannattaa kuunnella.

–   Vatsani menee esimerkiksi sekaisin vahvoista mausteista, sitrushedelmistä ja tomaateista.

Kahvin käyttöä Paleface on vähentänyt huomattavasti. Sitä menikin ennen ”hengenvaarallisia määriä”.

Maitoa hän käyttää vain kahvissa. Hän ei ole ollenkaan vakuuttunut, että maito on terveydellemme niin tärkeää kuin vakuutetaan –  tai että se olisi kalsiumin lähteenä välttämätön.

Kurinalaisuudesta mies tinkii joskus.

–  Kun haluan hemmotella itseäni ja perhettäni oikein kunnolla, paistamme luomukananpojan tai syömme hyvin ravintolassa: se maksaa, mutta tekee hyvää mielelle.

Ilman viinaa ja tupakkaa

Paleface on ollut juomatta alkoholia viisi vuotta. Se on erikoista muusikkopiireissä, joihin viina kuuluu oleellisesti. Monet käyvät keikan jälkeen niin kierroksilla, että rauhoittavat itsensä uneen alkoholilla.

– Raittius saa energiatasoni huippuunsa. Viinan juomisen lopettamisen jälkeen olen nukkunut hyvin ja taskussakin on rahaa.

Tupakoinnin mies lopetti kertaheitolla vuosi sitten. Hän ei usko apukeinoihin, vaan kärvisteli viikon, kunnes vieroitusoireet alkoivat helpottaa.

–  Saadakseni katkoja työhön kävin alkuun samoissa paikoissa kuin ennen tupakkatauoilla: parvekkeella ja ulkona tupakoitsijoiden kanssa. Nyt osaan löysätä ilmankin.

Kokeile Hyvän terveyden kasvisruokareseptejä.

Ikä 36
Ammatti Rap-artisti, oikealta nimeltään Karri Miettinen. Julkaissut seitsemän sooloalbumia, joista uusin, Luova tuho ilmestyi lokakuussa 2014. Toimittanut kirjan Rappiotaidetta – Suomiräpin tekijät (Like, 2011).
Perhe Vaimo ja 4-vuotias tytär. Toisen lapsen laskettu aika on helmikuussa 2015. Asuvat Lauttasaaressa Helsingissä.
Ajankohtaista Luova tuho -kiertue käynnistyy 6.2.2015 Porista ja jatkuu  maaliskuun loppuun asti. Kiertue rantautuu mm. Vaasaan, Tampereelle, Turkuun ja Helsinkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla