Kun joulupukki muistuttaa perheen äitiä, isää tai vaaria, lapsi pohtii: Onko pukkia oikeasti olemassa? Näin vanhemmat vastaavat.

Joulupukin monet apulaiset

”Kerron että Korvatunturilla on yksi oikea joulupukki, muut ovat pukin tuuraajia.”
Lapset 4v, 11v ja 13v

”Olen kertonut että aito pukki on olemassa, mutta pukki tarvitsee myös apulaisia. Pukin apulaiset auttavat aina myös aattona lahjojen jakamisessa. Lapset ovat tarkkasilmäisiä ja viisaita. Kyllähän he huomaavat, että joka kaupassa ja tapahtumassa pukki näyttää erilaiselta.”
Lapset 4v, 6v ja 8v

”Äidit ja isit on joulupukin aputonttuja, joten aikuisetkin hankkivat lahjoja, ja osaavat kertoa pukille, ovatko lapset olleet kilttejä.”
Lapset 1v, 3v ja 8v

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi Joulupukki on pääpukki, joka asuu Korvatunturilla. Pääpukilla on niin paljon ikää ja paljon asioita hoidettavana pääpaikassa, että hän seuraa sieltä kaikkien tilannetta, ja tekee aattona Joulupukin Kuuma linja -ohjelmaa. Sitten on monta alueittain jaettua joulupukkia, jotta pukki ehtisi kaikkien lasten luokse jakamaan lahjoja.”
Lapset 5 ja 7

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun pukki muistuttaakin vaaria

”Viisivuotias lapsi pohtii, miksi pukki on välillä erinäköinen. Pukki on nähty joulukauden avajaisissa, päiväkodissa ja ostoskeskuksessa. Olen sanonut, että koska pukki liikkuu niin kovaa vauhtia, niin voi ulkonäkö vähän vaihtua. Vielä menee selitys läpi.”
Lapset 1v ja 5v

”Pukki saattaa kyllä muistuttaa jotain tuttua kuten vaaria, mutta niinhän kaikki ihmiset saattavat muistuttaa jotain toista.”
Lapset 9v ja 12v

”Olen itse pukeutunut joulupukiksi kun lapsi oli neljävuotias. Luulin todella, ettei hän hoksaa. Poika alkoi puhelemaan pukille: 'Olet ihan kun meidän äiti, ja sulla on samanlaiset kengät kuin iskällä.'”
Lapsi 6v

Miten sinä olet puhunut lapselle joulupukista? Kommentoi alle!

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla