Hyvässä syöttötuolissa lapsi istuu tukevasti ja saa myös jalkansa tuettua. Osa tuoleista kasvaa lapsen mukana ja muuntuu käteviksi taaperotuoleiksi.

Stokke Steps – lisäosana sitteri

Hinta: 195 e

Maksimipaino, jonka kestää: 85 kg

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Stokken Tripp Trapp -klassikon kritisoiduin ominaisuus on, että tuoli on hankala puhdistaa. Yrityksen uudempi malli, Steps, on tältä osin toimivampi, sillä istuinosa on muovia. Jalkatuen voi säätää viiteen korkeuteen ilman työkaluja. Lisäosien suhteen kuin Tripp Trapp: peruspaketissa vain tuoli, mutta lisäosia on mahdollista hankkia vaikka kuinka paljon. Mielenkiintoisin on sitteri, jota voi käyttää lattialla mutta joka kiinnittyy myös Steps-tuoliin. Puuosilla seitsemän vuoden takuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

stokke.com

Cybex Lemo – helppo koota ja säätää

Hinta: 210 e

Maksimipaino, jonka kestää: 95 kg

Uutuustuolin istuinosan ja jalkatuen korkeutta voi säätää portaattomasti, ilman työkaluja ja yhdellä kädellä. Lisäksi istuinosan syvyyden voi valita neljästä vaihtoehdosta. Tuolin kokoaminen on helppoa, sillä kiinnitettäviä ruuveja on vain neljä. Takajaloissa on pienet pyörät, joiden ansiosta tuoli ei kaadu vaan liukuu taakse päin, jos lapsi ponnistaa pöydästä vauhtia. Tuolia on myös helppo siirtää. Vauvan ja taaperon tarvitsemat osat eivät sisälly vakiotoimitukseen. Kuusi värivaihtoehtoa.

cybex-online.com/fi

PlanToys – kääntyvä istuinosa

Hinta: 149 e

Maksimipaino, jonka kestää: 50 kg

Tuolin eri puolilla on kahdella eri korkeudella olevat jalkatuet, jotka saa käyttöön istuinosaa kääntämällä. Ei sisällä etukaarta, mutta tuolin mukana tulee valjaat. Tuolin erikoisuus on musta tai oranssi selkänoja, johon voi kirjoittaa liidulla. PlanToys tunnetaan ekologisista leluistaan, ja syöttötuolin valmistamisessa on noudatettu samoja periaatteita: esimerkiksi kaikki liimat ja maalit ovat myrkyttömiä.

kiddex.fi

Baby Björn – taittuu kasaan

Hinta: 219 e

Maksimipaino, jonka kestää: 15 kg

Tuoli on muovia ja lakattua terästä, joten sen puhtaanapito on helppoa. Käytännöllistä on, että tuoli taittuu helposti kasaan säilytysasentoon. Tällöin se vie huomattavasti vähemmän tilaa kuin normaalisti. Tarjotin on irrotettava, ja sen voi pestä astianpesukoneessa. Tuoli soveltuu lapsille, jotka osaavat istua itsenäisesti. Lapsen maksimipituus on 95 senttimetriä. Syöttötuoli toimitetaan valmiiksi koottuna.

babybjorn.fi

Ikea Antilop – sopii myös ulkokäyttöön

Hinta: 13 e

Maksimipaino, jonka kestää: 15 kg

Syöttötuoli lukeutuu markkinoiden edullisimpiin ja on säilyttänyt suosionsa. Tuoli on kokonaan muovia ja metallia, joten sen voi viedä suihkuun pestäväksi tai jättää huoletta sateeseen piharuokailun jälkeen. Kevyt tuoli on helppo purkaa ja koota, joten sen mukaan ottaminen on nopeaa. Purettuna tuoli ei vie paljon tilaa. Jatkuvassa käytössä miinuspuolena jalkatuen puuttuminen. Soveltuu korkeintaan kolmevuotiaille ja 15 kiloa painaville lapsille. Tuoliin saa lisäosana tarjottimen.

ikea.fi

 

Sulo-tuoli – muuntuu taaperotuoliksi

Hinta: 244 e

Maksimipaino, jonka kestää: ei rajoitettu

Vertailun uusin tuoli tulee myyntiin syksyn aikana. Petteri Häkkisen suunnittelema tuoli on nerokas: vauva-ajan jälkeen selkänoja käännetään vauvakaaren puolelle, ja taapero saa oman tuolin. Vain istumasuunta vaihtuu. Myöhemmin istumatilaa voi vielä suurentaa poistamalla koko selkänojan, jolloin vauvakaari toimii selkänojana. Jalkatuen voi säätää kolmelle korkeudelle. Tuen ja selkänojan voi myös poistaa kokonaan. Tuolin mukana tulee istuinta pienentävä vauvatuki.

sulo.vesalainen.fi

 

Stokke Tripp Trapp – runsaasti säätöjä

Hinta: 195 e

Maksimipaino, jonka kestää: 110 kg

Säädettävien syöttötuolien uranuurtaja suunniteltiin alunperin jo vuonna 1972. Istuimen ja jalkatuen korkeuden ja syvyyden voi säätää usealle tasolle. Lapsi istuu aina oikealla korkeudella pöytään nähden ja saa jaloilleen tuen. Sekä vastasyntyneen kaukalo että taaperon tarvitsema etukaari pitää ostaa erikseen. Myös muita lisävarusteita löytyy runsaasti. Paljon värivaihtoehtoja. Puuosilla seitsemän vuoden takuu. Tuoliin saa myös varaosia.

stokke.com

 

Kotimainen syöttötuoli – suomalainen klassikko

Hinta: 79 e

Maksimipaino, jonka kestää: ei määritelty

Syöttötuolien klassikko sopii lapselle, joka osaa jo istua hyvin. Istuintila on iso ja selkänoja korkea. Tuolia ei pysty säätämään, mutta istumatilan kokoa voi jonkin verran pienentää erikseen ostettavilla pehmusteilla. Illon puuvalmisteen Suomessa valmistama tuoli on tehty koivusta sorvaamalla ja kestää hyvin käyttöä. Istuinosa on vaneria.

vauvatalojohanna.fi

 

Nomi – portaattomat säädöt

Hinta: 200 e

Maksimipaino, jonka kestää: 150 kg

Nomin erikoisuus on, että istuimen ja jalkatuen korkeutta voi säätää portaattomasti. Korkeutta säädettäessä myös osien syvyys muuttuu automaattisesti. Jalkatuki on syöttötuolin ergonomian kulmakivi, ja tässä tuolissa sen korkeus on mahdollista saada aina juuri oikeaksi. Säätämiseen ei tarvita työkaluja. Tuolin rakenne estää istuinosan tai jalkatuen romahtamisen alas, vaikka sormin käytettävä säätö jäisi kiristämättä. Tuolin on suunnitellut Peter Opsvik, mies Tripp Trappinkin takana. Vauvanistuin ja turvakaari on ostettava erikseen. Kevyt tuoli painaa vain viisi kiloa.

evomove.com

 

Rinki – muuntuu jakkaraksi

Hinta: 179 e

Maksimipaino, jonka kestää: ei rajoitettu

Ringin ideana on olla ensin syöttötuoli ja muuntautua myöhemmin likimain normaaliksi jakkaraksi. Muunnos tapahtuu laskemalla tuolin ylempi rengas istuinosan tasalle. Työkaluja ei tarvita. Tuolin mukana toimitetaan turvavyö, ja lisäosana voi ostaa selkänojan, jonka kanssa tuoli täyttää syöttötuoleille asetetut vaatimukset EU:ssa, USA:ssa ja Kanadassa. Tuolilla on elinikäinen takuu.

seimi.fi

Emma-matkasyöttötuoli – mökille tai reissuille

Hinta: 34 e

Maksimipaino, jonka kestää: 12 kg

Syöttötuoli kiinnitetään pöydän reunaan, ei kuitenkaan lasiseen pöytään. Asentamiseen ei tarvita työkaluja. Pienessä kodissa jalaton tuoli voi olla etu, sillä se ei vie lattiapinta-alaa. Tuolin istuinosa on kangasta, minkä ansiosta tuoli taittuu kokoon kuljettamista varten. Kangasosat voi irrottaa ja pestä käsin kolmessakymmenessä asteessa.

lastentarvike.fi

 

Totseat – mukaan matkalle

Hinta: 30 e

Maksimipaino, jonka kestää: Ei määritelty.

Kankaista matkasyöttötuolia voi käyttää, kun lapsi osaa istua itsenäisesti. Totseat toimii useimpien selkänojallisten tuolimallien kanssa. Jos selkänoja on aukinainen, erillinen vyö estää lasta putoamasta. Tuolin saa pestä koneessa, ja se kestää koneellisen kuivatuksen. Kun syöttötuolia ei tarvita, sen voi pakata kätevästi omaan kangaspussiinsa. Elinikäinen takuu.

totseat.com

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla