Kuva: <span class="photographer">Satu Kemppainen</span>
Kuva: Satu Kemppainen

Kun tuttu isä avautui kaoottisesta aamustaan, halusin sanoa tämän: säätöä tulee aina, joten hengitä. Silloin huomaat hyvän.

Tuttu isä vei lapsensa ensi kertaa päiväkotiin ja kirjoitti asiasta somessa. Ihan hirveä kiire, hän avautui. Lapsen paidassa oli puuroa, vanhemman kainaloissa hiki, kaksikko myöhässä ensin päiväkodista, isä ihan kohta töistä. Tällaistako tämä on, isä huudahti. Miten te muut vanhemmat voitte olla vielä järjissänne?

Teki mieli lisätä: Ja muistithan nimikoida! Kaiken!

Vastaukset olivat yksimielisiä: Eihän tuossa vielä mitään! Odotapa vain, kun se alkaa harrastaa, yksi kirjoitti. Tai kun tulee eka täivaroitus, enterorokko ja oksennustauti kesken painajaismaisen työpäivän. Odotapa vain, kun sinuakin tarvitaan vanhempainyhdistyksessä, joukkueenjohtajana, rahastonhoitajana, askarteluapuna, taloyhtiön hallituksessa. Kymmenen vuoden päästä helpottaa! Teki mieli lisätä: Ja muistithan nimikoida! Kaiken!

Myöhemmin ymmärsin, että halusin mieluummin sanoa tämän: Säätöä tulee aina, joten hengitä. Huomaa hyvä. Opettele pääsemään mahdollisimman nopeasti yli ärsyttävästä tilanteesta, sillä lapsi on joka tapauksessa jo unohtanut sen ja painaa täysillä kohti seuraavaa ja parempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Juuri silloin hän saattaa tehdä ekan kuperkeikan, ottaa kädestä, kuiskata oot maailman paras, halata lujaa, potkaista maalin, kirjoittaa huterin kirjaimin ensi kertaa isi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Odotapa vain.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla