Marttoja luotsaava pappi, Marianne Heikkilä kokeili ylävartaloa vahvistavaa kuminauhajumppaa.

 

 

- Kuminauhajumppa tuntui ihmeen tehokkaalta. Lihakset käsissä tärisivät ja selkä tykkäsi, Marianne Heikkilä kertoo.

Liikuntavalmentaja Eija Holmalan laatima jumppa vahvistaa tehokkaasti ylävartalon lihaksia.

- Tämä oli todella yksinkertaista ja toimivaa. Voisin kyllä jatkaa tätä.

Tee ensin kutakin liikettä 15–20 toistoa, pidä hetken tauko ja tee kierros uudelleen 2–4 kertaa. Lisää kierrosten määrää kunnon kehittyessä.

1. Hauiskääntö

Seiso jalat lantion leveydellä. Laita kuminauha jalkapohjien alle ja ota tiukka ote kuminauhasta. Kädet ovat suorina vartalon sivulla, kämmenet eteenpäin. Koukista kädet niin, että nyrkit melkein koskettavat olkapäitä. Laske kädet rauhallisesti takaisin ojennukseen.
Muista: Pidä selkä suorana ja pystyssä, varo nojaamasta taaksepäin.
Vaikutusalue: Hauis

2. Ojentajapunnerrus

Seiso jalat lantion leveydellä hieman peräkkäin, polvet joustavina. Laita kuminauha oikean jalkapohjan alle ja ota kiinni kuminauhasta oikealla kädellä. Nosta oikea käsi suoraksi ylös. Anna käden koukistua alas kohti niskaa. Tee sama vasemmalla kädellä, vasen jalka takana.
Muista: Pidä kyynärpäät eteenpäin käännettyinä ja päästä käsi kunnolla koukkuun niskaan asti. Pidä selkä suorana ja vatsa tiukkana.
Vaikutusalue: Ojentajat
Vinkki: Voit tukea vapaalla kädellä työtä tekevää kättä, niin pystyt pitämään sen paremmin oikeassa asennossa.

3. Vipunostot sivuille

Seiso jalat lantion leveydellä hieman peräkkäin, polvet joustavina. Laita kuminauha etummaisen jalkapohjan alle. Ota kiinni kuminauhasta kädet hieman koukussa ja kyynärpäät ulospäin. Nosta kädet sivulle vaaka­tasoon, pidä hetken ja laske alas.
Muista: Pidä käsivarret hieman koukussa ja hartiat alhaalla.
Vaikutusalue: Olkapäät

4. Soutu

Istu jalat hieman koukussa. Laita kumi­nauha jalkapohjien taakse. Kädet ovat suorina edessä, ote kuminauhasta. Vedä kyynärpäät taakse, lavat yhteen ja rinta ulos. Pidä hetken ja päästä rauhallisesti takaisin.
Muista: Pidä hartiat alhaalla ja selkä suorana.
Vaikutusalue: Yläselkä

Asiantuntijana liikuntavalmentaja LitM, Eija Holmala

Lisää pikajumppia ja lempeää joogaa löydät täältä.

Uutisankkuri Peteri Nyman paljastaa, missä puuhassa hän loistaa – ja missä taas riittäisi opeteltavaa. Jos vaan kiinnostusta riittäisi. 

Nyt on luvassa sen luokan selostus, että herkimmät haukkovat henkeä ja loputkin jäävät sanattomiksi.

Toimittaja ja juontaja Kaj Kunnaksen ei tarvinnut kauaa miettiä, kun pyysimme häntä selostushommiin. Tällä kertaa tehtävänä oli kertoa urheilutapahtuman sijaan oman elämän suurimmista mullistuksista. Selostaessa tunteet nousivat pintaan ja lopputuloksena syntyi todellista ilotulitusta.

 

Lue lisää Kaj'n hyvinvoinnin kulmakivistä: Hyvä terveys 8/2018. Tilaajana voit lukea lehden maksutta myös digilehdet.fi-palvelusta.

Vierailija

Nyt on tunnetta! Kaj Kunnas selostaa elämänsä käännekohdat

Positiivinen ja sympaattinen tyyppi tämä Kaj Kunnas. Kaikkea hyvää hänelle ja pitkää ikää ja terveyttä. Itsekin parin vuoden sisällä sekä rintasyövän että aivoinfarktin kokeneena ja molemmista lähes ehjin nahoin selvinneenä tunnen kohtalotoveruutta. Sama tunne jäi: olisin voinut kuolla tai vammautua pahoin, joten kiitollisuudentunne hyvästä selviytymisestä on päällimmäisenä. Oli ilo lukea lehtijuttu hänestä, kiitos!
Lue kommentti