Mikä olisi hyvä silmänympärysvoide atooppiselle iholleni, joka lisäksi punottaa ja kutittaa varsinkin nyt talvella? Entä silmämeikki, joka sopisi erityisesti herkille ja allergisille? Olen yli 30- vuotias ja voiteen pitäisi ehkäistä myös ryppyjä.

Silmänympärysvoide kannattaa valita sen mukaan, mikä tuntuu olevan ihon suurin ongelma. Silmäpusseille ja turvonneille silmille valitaan kevyitä, verenkiertoa vilkastuttavia voiteita ja kuiville silmänympäryksille taas rasvaisia ja hoitavia voiteita. Koska pienet pintarypyt voivat johtua ihon kuivuudesta, auttaa siihenkin vaivaan parhaiten täyteläisempi voide ja säännöllinen hoito. Syvät silmärypyt ovatkin sitten perinnöllistä alkuperää, eikä niitä valitettavasti paljoa voiteilla voi silotella.

Atooppiselle iholle sopii parhaiten täyteläinen silmänympärysvoide, jota voi taputella pienen määrän silmänympärysiholle aamuin illoin. Jos silmänympärysiho hoidosta huolimatta punoittaa ikävästi, on syytä käväistä ihotautilääkärin juttusilla mahdollista lääkevoidekuuria varten. Seuraavassa muutamia mahtavia tuotteita kuiville silmänympäryksille (erillistä anti-age -voidetta ei tarvita):

Apteekista:
Avène rauhoittava ja kosteuttava silmänympärysvoide
Favora kosteuttava silmänympärysvoide
Luonnonkosmetiikka:
Dr.Hauschka silmäluomivoide
Weleda villiruusu silmänympärysvoide (hajusteeton)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos atoopikon rasva-arsenaali uhkaa kasvaa yli sietokyvyn, kukaan ei estä käyttämästä täyteläistä kasvo- tai vartalovoidetta myös silmänympäryksille. Tärkeää on, ettei voidetta taputtele ainakaan iltaisin kovin paksulti (eikä mielellään lainkaan liikkuvalle luomelle), koska yöksi liian lähelle silmiä laitettu voide voi aamulla näyttäytyä tavallista turvonneempina silmänympäryksinä.

Punoitusta peittävän, kestävän ja kosteuden haihtumista estävän meikkipohjan saa kätevästi esimerkiksi allergisten ja atoopikkojen suosimasta Joe Blascon tai Ben Nyen runsaspigmenttisestä meikkivoiteesta. Voide levitetään kostutetulla meikkisienellä iholle. Jos meikistä meinaa tulla liian paksu, kannattaa pyytää ammattilaiselta apua tekniikan hiomiseksi ja sopivan lopputuloksen saamiseksi. Molemmilla sarjoilla on myös erittäin riittoisia, herkille sopivia luomivärejä. Mitä herkemmät silmät, sitä enemmän kannattaa luottaa mattaväreihin ja välttää helmiäistä, joka voi ärsyttää kuivaa ihoa.

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla