Olen 62-vuotias mies. Ongelmani on etten saa siemensyöksyä yhdynnässä. Itsetyydytyksellä se kyllä onnistuu. Lääkityksenä on verenpainelääkitys, mm. beetasalpaaja. Myös viagra on käytössä erektion saamiseksi.

Vaikeus saada orgasmia on varsin yleinen ilmiö, joka voi luoteeltaan satunnaista tai toistuvaa ja jatkuvaa. Orgasmin viivästymisen taustalla voivat olla hyvin erilaiset syyt ja se voi myös olla rakenteellinen ominaisuus. Alkoholinkäyttö voi vaikeuttaa orgasmin saamista.

Orgasmin estyminen on varsin tavallinen lääkkeiden haittavaikutus, muun muassa monet masennuksen, verenpaineen, epilepsian, kivun ja yskän hoitoon käytettyjen lääkkeiden. Myös erektiolääkkeet voivat viivästyttää tai estää laukeamisen. Omalla kohdallasi orgasmivaikeus voi siis hyvinkin olla käyttämiesi lääkkeiden haittavaikutus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Orgasmivaikeudesta kannattaa aina keskustella partnerin kanssa tarpeettoman syyllisyyden välttämiseksi. Partnerin osallistuminen orgasmivaikeuden seksuaaliterapeutin ohjaamaan hoitoon on usein tehokkain tapa auttaa ongelman ratkaisua.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matti Huttunen
psykiatri, psykoterapeutti

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla