Menestyskirjailija Katja Ketulle, 37, kirjallisuus on loputon inspiraation lähde, joka toimii terapiana ja kutittelee mieltä. Lue, mitkä kolme sitaattia ovat hänen ikisuosikkejaan.

"Jos sinulla on ystävä, on sinulla tehtävä." - R. L. Stevenson

- Kun kirjoitin uutta romaaniani Yöperhosta, pohdin paljon ystävyyttä ja sitä, kuinka me selviydymme maailmassa. Kun ystävyyden antaa tai ottaa itselleen, siihen liittyy aina myös vastuu toisesta. Lähimmäistä ei saa jättää maailman myllerryksessä jälkeensä.

"Olipa kerran nelijalkainen varis. Tai oikeastaan sillä oli viisi jalkaa, mutta siitä ei tässä yhteydessä kannata puhua." - Daniil Harms

- Sitaatti jaksaa naurattaa minua absurdiudessaan aina uudestaan ja uudestaan. Se on neuvostokirjailija Daniil Harmsin tarinasta Nelijalkainen varis. Lainaus kertoo minulle siitä, kuinka kirjallisuus on parhaimmillaan mieltä kutittelevaa ja hauskaa.

"Jokaisella on niin hauskaa kuin hän itselleen järjestää." - Tove Jansson

- Muumimamman viisas lausahdus on muistaakseni Näkymättömästä lapsesta. Siinä puhutaan tärkeistä asioista: meidän pitäisi lakata valittamasta ja oppia pitämään hauskaa, järjestää salaa kemuja ja tanssia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla