Tuntoaisti vaikuttaa oloomme ja ajatuksiimme enemmän kuin uskotkaan.

Musiikki, kuvataide ja jumalainen ruoka hellivät mieltä – sen tietää jokainen. Mutta kuinka tuntoaisti vaikuttaa ajatuksiimme? Yllättävän monella tavalla, todistaa Science-lehdessä julkaistu amerikkalaistutkimus.

Koskettamiemme esineiden paino, koostumus ja kovuus vaikuttavat tiedostamattamme siihen, mitä tunnemme ja mietimme. Kun koehenkilöt koskettivat painavaa esinettä, he tunsivat itsensä tärkeämmiksi kuin koskettaessaan kevyitä kapineita. Kun he koskettivat neuvottelutilanteessa kovia esineitä, palaveri sujui heidän mielestään jäykänlaisesti. Kun he sivelivät väittelyn lomassa jotain pehmeää, he luonnehtivat palaveriaan rennoksi ja onnistuneeksi.

Koehenkilöt, jotka kokosivat karhealla hiekkapaperilla päällystettyjä palapelin paloja, luonnehtivat suhdettaan muihin koehenkilöihin kireiksi ja kummallisiksi. Ne koe-henkilöt, joiden palapelin palat olivat untuvaisen pehmeitä, pitivät muita koehenkilöitä miellyttävinä ja helppoina.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos siis haluat, että elämäsi tuntuisi hivenen helpommalta, pukeudu silkkipöksyihin tai untuvatakkiin. Ja hiplaa samalla jotain painavaa, vaikkapa kahvakuulaa tai tuhtia timanttisormusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla